• Over ons

Yoga Best

Balans, vitaliteit en ontspanning

Balans, vitaliteit en ontspanning | Yoga Best | Yoga

Yoga Best is een kleinschalige, sfeervolle yogastudio gelegen in het centrum van Best. Wij zijn gespecialiseerd in Hatha Yoga, Meditatie, Restorative Yoga en Easy Flow Yoga. De lessen zijn voor iedereen geschikt. Met regelmaat organiseren we verdiepende workshops. Onze docenten zijn goed opgeleid, deskundig en enthousiast.

Wanneer je momenteel liever niet naar de studio wilt komen is er de mogelijkheid de lessen live vanaf thuis te volgen via je tablet, telefoon of pc.

De yogalessen worden gegeven in een lichte, rustgevende ruimte met bamboehouten vloer. Automatische mechanische ventilatie, co2 sensors die de luchtkwaliteit monitoren, vloerverwarming en airco zorgen voor een goed binnenklimaat. Parkeren kan voor de deur.

De lesgroepen bestaan uit maximaal 9 personen om i.v.m. het heersende covid virus voldoende afstand tussen de cursisten te kunnen waarborgen. Zo ben je verzekerd van een persoonlijke sfeer en individuele aandacht.

Alle lessen worden door ons live gestreamed. Wanneer je momenteel liever niet naar de studio wilt komen is er de mogelijkheid de lessen live vanaf thuis te volgen via je tablet, telefoon of pc.

Yoga Best is opericht in 2007 door Nicolette Galesloot. Nicolette is lid van de Vereniging voor Yogadocenten Nederland (VYN) Bij deze vereniging zijn yogadocenten aangesloten die een erkende, vierjarige opleiding hebben voltooid en verplicht zijn jaarlijks bijscholingen te volgen, zodat de kwaliteit van de lessen gewaarborgd is. www.yoganederland.nl.

Vereniging Yogadocenten Nederland - waarborg voor kwaliteit

Ons Team

ervaren docenten voor de beste yogabegeleiding

Hatha Yoga is meer dan alleen het aanleren van houdingen. Bij Yoga Best krijg je gedegen les van docenten die zich gedurende een jarenlang proces yoga eigen gemaakt hebben en inzicht hebben in de relatie tussen lichaam, adem en geest. Onze docenten hebben allen een erkende yogaopleiding gevolgd. Dit om je de beste begeleiding te kunnen geven in het verantwoord beoefenen van yoga, op een manier die aansluit op je persoonlijke mogelijkheden.

Nicolette Galesloot

docente hatha yoga

Yogabeoefening heeft mij een gevoel van rust, ruimte en stabiliteit gebracht in een periode dat ik op zoek was naar meer balans en ontspanning in mijn leven. Het effect van yoga maakte me nieuwsgierig naar de achtergronden van deze boeiende Indiase methodiek en filosofie.

Met veel plezier  volgde ik de vierjarige docentenopleiding voor Yoga & Wijsbegeerte 'Saswitha' in Bilthoven, met als specialisatiejaar 'Yoga voor Doelgroepen' gevolgd door een tweede specialisatiejaar 'Chakrafilosofie', wat gaat over het verband tussen lichaam en bewustzijn. Voor een intensieve yogabeleving verbleef ik enkele weken in een indiase ashram.

De meest recente bijscholing was een 3-daagse module 'Bewegingsleer en Yoga' door orthomanueel therapeut S. Treskens.

Mijn lessen kenmerken zich door helder taalgebruik en zorgvuldig opgebouwde oefeningen in een rustige flow waardoor je als vanzelf in een ontspannen, meditatieve stemming komt.

Nicolette Galesloot | Yoga Best | hatha yoga

Ingrid Vogels | Yoga Best | hatha yoga

Ingrid Vogels

docente hatha yoga en meditatie

Ingrid Vogels is een enthousiaste yogadocente die al ruim 20 jaar yoga beoefent. Yoga is een vanzelfsprekend onderdeel van haar leven geworden. Het heeft haar in de loop van de jaren rustiger, krachtiger, milder en ontvankelijker gemaakt. Ingrid voltooide de vierjarige yogadocentenopleiding ‘de Blikopener’ in Tilburg. Daarnaast volgde ze een ‘yin yoga’ training bij Yogatreat en een opleiding KIOM-ontspanningsmassage. Ook verdiepte ze zich in Pranayama, Zenmeditatie, Mindfulness, non-dualiteit en klankschaalmeditatie. Ingrid volgt regelmatig nieuwe trainingen en workshops om te blijven ontdekken en ervaren. Haar missie is om mensen handvatten aan te reiken om lichamelijk en geestelijk in balans te komen. Dit begint op de yogamat en breidt zich uit naar het dagelijkse leven.

Ingrid de Graaff

docente hatha yoga en restorative yoga

Na jarenlang met plezier yogalessen te hebben gevolgd kreeg Ingrid op een gegeven moment sterk de behoefte zich verder te verdiepen in de yogaleer en -filosofie. Hiervoor reisde zij naar India, de bakermat van yoga, en voltooide daar een docentenopleiding aan het Kaivalyadhama instituut in Lonavla. Een tweede opleiding deed zij bij Arhanta Yoga. Hiermee heeft Ingrid een brede en stevige basis gelegd voor het geven van yogalessen; traditionele Indiase hatha yoga en easy flow yoga.

Op het persoonlijke vlak heeft de intensieve yogabeoefening tijdens deze opleidingen Ingrid verder geholpen met het hervinden van de verbinding met wie ze werkelijk is. Sindsdien heeft haar ontwikkeling niet stilgestaan, Ingrid blijft leren; door middel van workshops, trainingen en opleidingen. In haar lessen deelt ze haar kennis en ervaring graag met anderen en wil ze cursisten inspireren zich (opnieuw) met zichzelf te verbinden.

Ingrid de Graaf | Yoga Best | hatha yoga

Renee Lievens | Yoga Best | easy flow yoga

Renee Lievens

docente easy flow yoga

Renee Lievens beoefent yoga sinds haar achttiende; het moment dat ze op zoek ging naar manieren om letterlijk ‘meer lucht’ te creëren, als gevolg van astma. Al gauw werd ze gegrepen door de magie van yoga: de afwisseling van in- en ontspanning, meer flexibiliteit in lichaam en geest, het vinden van rust. Ze volgde vele lessen hatha yoga, critical alignment yoga, yin yoga, vinyasa yoga en hot yoga bij diverse yogascholen en yogadocenten. Renee is opgeleid tot Vinyasa yoga docent. Jaarlijks volgt ze diverse cursussen en workshops, zoals gericht op ‘ademhaling en angst’ (Max Strom) of op ‘future feminism’ (Erica Jago). Kenmerkend voor Renee's lessen is het werken vanuit een heldere opbouw, met een maandelijkse flow. Er wordt aandacht besteed aan traditionele asanas en reeksen, zoals bijvoorbeeld de zonnegroeten. Hier worden variaties aan toegevoegd. Zowel zachtheid als uitdaging, focus en speelsheid spelen hierbij een rol. Tot ziens op de mat!

Els De Maeijer

docente hatha yoga

Yoga is gaandeweg een steeds belangrijkere rol in Els' leven gaan spelen voor wat betreft het vinden van een mentale en fysieke balans. In 2015 besloot zij naar India te gaan om zich gedurende een aantal weken volledig onder te dompelen in de traditionele hatha yoga en yogafilosofie. Gedurende een intensieve yogaopleiding in de Tulasidalam School of Yoga Pada in India verdiepte zij zich in de Yogasutras van Patañjali & en de Bhagavad Gita. Nu draagt Els haar kennis en liefde voor yoga uit door wekelijks lessen te geven bij Fontys Hogeschool en regelmatig invallessen en workshops met een specifiek thema te verzorgen bij Yoga Best.

Els de Maeijer | Yoga Best | Yoga lessen in Best

Cândida Claassen | Yoga Best | zwangerschapsyoga

Cândida Claassen

docente zwangerschapsyoga

Toen Cândida in verwachting was van haar eerste kind raakte zij gefascineerd door alles wat met zwangerschap te maken heeft. Logisch gevolg was dat zij zich aanmeldde voor de opleiding zwangerschapsdocente 'Natuurlijk Zwanger' aan de MAMZ! Academy* die zij gedurende haar tweede zwangerschap volgde. Door de oefeningen die ze leerde en alle kennis die zij tijdens deze opleiding opdeed (en direct in de praktijk kon brengen) kreeg zij meer vertrouwen in het functioneren van haar lichaam en in het natuurlijke proces van de bevalling, die ze daardoor op een ontspannen manier tegemoet ging. Haar tweede bevalling heeft ze dan ook, anders de eerste bevalling, helemaal op haar eigen manier en tempo kunnen doen. Leren voelen wat je nodig hebt is een belangrijk element van de cursus die zij geeft. Cândida: “Het is bijzonder om deelgenoot te mogen zijn van het begin van een nieuw leven en zwangere vrouwen het vertrouwen in zichzelf te geven, zodat zij in hun eigen vrouwelijke kracht komen. Naast haar werkzaamheden als zwangerschapsyoga docente, werkt Cândida ook op de PAAZ van het Catharina ziekenhuis als Psychomotorisch Therapeute.

Yoga Best | yoga studio | Raadhuisstraat 300L in Best

YOGA BEST

Contact

Raadhuisstraat 300L

5683 GM Best


info@yogabest.nl


06 16 27 05 74