Workshops 2017-2018

Regelmatig organiseren we workshops met een speciaal thema. Deze zijn voor iedereen toegankelijk.

Programma

datum

workshop

tijd

docent

kosten

27 oktober
Yin Yoga
20.00 - 21.30
Ingrid €15*
24 november
Yoga Nidra
20.00 - 21.30
Ingrid €15*
16 december
Yantra Schilderen
9.00 - 17.00
Margot Janssen €65**
22 december
Yoga & Klankmeditatie
20.00 - 21.30
Ingrid €15*
13 januari
Restorative Yoga
15.00 - 17.00
Diana van der Gaast €20**
26 januari
Yin Yoga
20.00 - 21.30
Ingrid €15*
23 febuari
Yoga Nidra
20.00 - 21.30
Ingrid €15*
23 maart
Yoga & Klankmeditatie
20.00 - 21.30
Ingrid €15*
13 april
Yin Yoga
20.00 - 21.30
Ingrid €15*
25 mei
Yoga Nidra
20.00 - 21.30
Ingrid €15*
29 juni
Yoga & Klankmeditatie
20.00 - 21.30
Ingrid €15*
15 september
Restorative Yoga
14.45 - 17.00
Diana van der Gaast €23**

*Aanmelden via ingrid@yogabest.nl
**Aanmelden via nicolette@yogabest.nl

Yin Yoga
Yin Yoga is vooral gericht is op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De oefeningen rekken dieper liggende spieren op en geven ruimte in het bekkengebied. Rustige yogahoudingen worden steeds gedurende enkele minuten aangehouden. Daarbij adem je langzaam en diep uit waardoor je lichamelijk en mentaal bewust dieper los kunt laten. Je observeert de sensaties in je lichaam en verkent je grenzen. Hiermee train je zowel je fysieke als je mentale vermogen. Je leert om jezelf aandachtig, geduldig en liefdevol waar te nemen. Yin Yoga is geschikt wanneer je in je lichaam onbewust spanning vasthoudt of bij lichamelijke klachten in o.a. je bekken, rug of wervelkolom. Maar ook wanneer je geestelijk tot rust wil komen, kan Yin Yoga zeer waardevol zijn. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen.

Yoga Nidra
Yoga nidra kun je zien als een lange liggende meditatie met een begeleide lichaamsscan van Ingrid die ertoe dient het lichaamsgevoel te vergroten, onbewuste spanning van je af te laten glijden en de geest tot rust te brengen. De beoefening bestaat uit het systematische en bewust ontspannen; in de eerste plaats op fysiek niveau, in de tweede plaats wordt de kringloop van alsmaar doorgaande gedachten tot rust gebracht en tenslotte wordt de gelegenheid geschept om onderdrukte emoties naar de oppervlakte te brengen en te verwerken. De positieve effecten van yoga nidra zijn vergelijkbaar met die van meditatie: Het brengt het zenuwstelsel tot rust en het geeft nieuwe energie, het bevordert de werking van het immuunsysteem en helpt om beter te slapen.

Yantra Schilderen
De Yantra's die we in deze workshop gaan creëeren zijn geschilderde geometrische vormen en kleuren. Ze dienen als hulpmiddel bij meditatie. Iedere yantra vertegenwoordigt een bepaalde energie of kwaliteit die je in jezelf ook kunt ervaren. De yantra laat je deze specifieke energie - die door vorm en functie gebundeld is - ervaren. Gastdocente Margot Janssens is tevens gediplomeerd hatha yogadocente. Alle benodigde materialen zijn inbegrepen ( papier, verf, penselen, gum, passer en lineaal) , evenals een goed verzorgde lunch.

Yoga & Klankmeditatie
Naast yogahoudingen en stilte, kan klank een diep ontspannende en helende uitwerking hebben. Ervaar het gedurende een liggende meditatie waarbij je omringd wordt door verschillende geluiden, afkomstig van klankschalen en andere instrumenten. De workshop begint met enkele eenvoudige yogaoefeningen die zorgen voor lichamelijke en geestelijke ontspanning. Daarna volgt de klankmeditatie, uitgevoerd door Ingrid.

Restorative Yoga
Bij Restorative Yoga ligt de nadruk op ontspanning, inspannende houdingen zoals die in een normale yogales voorkomen worden achterwege gelaten. Slechts enkele liggende houdingen komen aan bod, waarbij je ondersteund wordt door kussens, dekens en bolsters, zodat je zo comfortabel mogelijk ligt en fysiek volledig tot rust kunt komen. Restorative yoga is daarom ook geschikt als je herstellende bent van een blessure of een burn-out. Het is een oefening in ontspanning en in mindfulness. Hierin word je begeleid door gastdocente Diana van der Gaast.

Yoga@Home
docente Els
Yoga@Home