praktische tips

Draag makkelijk zittende, soepele kleding waarin je goed kunt bewegen. Eventueel kun je een extra trui of sweater en sokken meenemen om warm te blijven tijdens de eindontspanning. (Er zijn katoenen dekens aanwezig die je over je heen kunt leggen voor nog meer warmte, mocht je daar behoefte aan hebben).

Yoga doe je bij voorkeur op blote voeten, je hebt dan betere grip en contact met de ondergrond in de staande oefeningen. Wanneer je gevoelige gewrichten hebt is het aan te raden een opgevouwen deken onder de knieen, heupen of schouders te plaatsen tijdens de oefeningen (dekens zijn aanwezig). Je kunt indien gewenst ook overwegen om een eigen, speciale dikkere mat aan te schaffen.

Belangrijk is dat je maag leeg is wanneer je yoga gaat beoefenen. Zorg ervoor dat je minimaal 2 à 3 uur van tevoren gegeten hebt. Neem anders iets lichts en nuttig de avondmaaltijd dan pas na afloop van de les. Drink na de les ook voldoende water zodat vrijgemaakte afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Yogamatten, meditatiekussens, halve maantjes en dekens zijn aanwezig. Neem wel een doek mee om over de mat te leggen voor de zittende en liggende oefeningen.

 

http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/mhvzFvD20SJLffQp5XqifKQ.jpgEen handige doek die speciaal gemaakt is om op de yogamatten die in de studio liggen te plaatsen is de Manduka eQua Mat Towel. Dit is een zachte, vlakke doek die extra grip toevoegt aan je voeten en handpalmen. Je kunt er behalve de zittende en liggende houdingen ook de staande oefeningen en de zonnegroet op doen. Daarmee zorgt deze doek voor meer hygiëne en rust tijdens het gebruik van de matten in de studio. Hij is licht in gewicht, duurzaam, sneldrogend en kan in de wasmachine. (Ook handig om mee te nemen op vakantie als absorberende reis- kampeer- of wandelhanddoek, hij neemt namelijk weinig ruimte in je bagage).

Prijs voor Yoga Best cursisten is €32,40 via www.yogamat-online.nl (normale prijs €36,-) Vraag Nicolette naar de speciale kortingskode.

 

Yoga Best
Yoga Best