Nicolette Galesloot

Docente hatha yoga

Yoga Best is opgericht door Nicolette Galesloot. Yogabeoefening heeft haar veel gebracht in een tijd dat zij op zoek was naar meer balans en ontspanning in haar leven. Sindsdien is zij gegrepen door deze eeuwenoude Indiase methodiek. Nicolette volgde de vierjarige docentenopleiding voor Yoga & Wijsbegeerte Saswitha in Bilthoven, met als specialisatie 'Yoga voor Doelgroepen' (kinderen, jongeren, ouderen en mensen met een fysieke of verstandelijke beperking) en Chakrafilosofie, dat het verband tussen lichaam en bewustzijn beschrijft.

Naast 'Anatomie-Fysiologie' en 'Ademtherapie', maakten ook de modules 'Pranayama' (adembeheersing), 'Ayurvedische Beginselen' (Indiase holistische gezondheidsleer) en 'Meditatie' deel uit van de opleiding. Om haar kennis over yoga verder uit te breiden verbleef ze enkele weken in een indiase Ashram, gelegen aan de oevers van de Ganges. Jaarlijks volgt ze diverse bijscholingen. Nicolette geeft sinds oktober 2007 met veel plezier hatha yogales.

Haar lessen kenmerken zich door helder taalgebruik en zorgvuldig opgebouwde oefeningen in een rustige flow waardoor je als vanzelf in een ontspannen, meditatieve stemming komt. Ze geeft veel aanwijzingen om de aandacht te richten (mindfulness), en creƫert een prettige sfeer waarin je alle ruimte hebt om je adem te verdiepen en tot jezelf te komen.

Yogabest is lid van de Vereniging voor Yogadocenten Nederland (VYN) (www.yoganederland.nl). Bij deze vereniging zijn yogadocenten aangesloten die een erkende, vierjarige opleiding hebben gevolgd, zodat de kwaliteit van de lessen gewaarborgd is.

Nicolette Galesloot